flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під дію Закону про люстрацію підпадає 1 млн. чиновників

18 вересня 2014, 09:17

 Під дію Закону «Про очищення влади» підпадає близько мільйона різного роду чиновників, держслужбовців і працівників правоохоронних органів.

 
Про це сьогодні заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабміну, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на РБК-Україна.
Крім того, А.Яценюк доручив сформувати Єдиний державний реєстр осіб, до яких застосовано люстрація, а також створити комісію з люстрації в кожному міністерстві. Відповідна комісія буде створена і для перевірки членів Кабінету Міністров та їх заступників на предмет відповідності закону про люстрацію.
Нагадаємо, Закон «Про очищення влади» вчора був прийнятий парламентом, однак остаточного тексту Закону поки немає. Тому, звертаємо увагу, що згідно редакції проекту, узгодженої в першому читанні, перевірці підлягають відомості про:
- достовірності відомостей, викладених у згоді на проходження перевірки, наданою суб'єктом перевірки, форма якої затверджується Національним агентством України з питань державної служби;
- достовірності відомостей, зазначених у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру щодо суб'єкта перевірки та близьких йому осіб за три попередні роки заняття посад, визначених пунктом 1 статті 3 цього Закону, за формою, встановленою Законом України «про засади запобігання та протидії корупції», відповідності встановленої форми декларації, перевірки відомостей декларації шляхом оцінки правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), відповідності витрат отриманим доходам;
- притягнення особи до відповідальності за корупційні правопорушення.
 
Джерело: Закон і бізнес