flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сході місцева влада працюватиме за своїми правилами

17 вересня 2014, 09:33

 Тимчасово, на три роки, запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України.

 
Такий порядок передбачений проектом Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей №5081, який сьогодні був зареєстрований Петром Порошенком в парламенті. Відзначимо, цей проект планується розглянути в ВР вже сьогодні.
Даним проектом, зокрема, передбачено недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної,
адміністративної відповідальності та покарання  осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей.
Президент планує дозволити на вище вказаних територіях наступне:
- органи місцевого самоврядування, місцеві органи виконавчої влади сприяють в окремих районах Донецької та Луганської областей використанню російської та інших мов в усній і письмовій формі у сфері освіти, в ЗМІ і створюють можливості для їх використання у діяльності органів державної влади і органів місцевого самоврядування, в судочинстві, в економічній і соціальній діяльності, при проведенні культурних заходів та в інших сферах суспільного життя
- в окремих районах Донецької та Луганської областей законами України запроваджується особливий порядок призначення керівників органів прокуратури і судів, який передбачає участь органів місцевого самоврядування у вирішенні цих питань.
- органи виконавчої влади сприяють розвитку в окремих районах Донецької та Луганськоїобластей транскордонного співробітництва, спрямованого на вирішення спільних проблем розвитку, посилення та поглиблення добросусідських відносин між територіальними громадами, органами місцевого самоврядування окремих районів з адміністративно-територіальними одиницями Російської Федерації.
- в окремих районах Донецької та Луганської областей рішенням міських, селищних, сільських рад створюються загони народної міліції, на які покладається реалізація завдання з охорони громадського порядку в населених пунктах цих районів. 
Закон і Бізнес