flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВАСУ закликав до оптимізації роботи судів

12 вересня 2014, 14:30

 В іншому випадку на спеціалізацію чекає колапс

12.09.2014 14:14
В умовах надмірного навантаження на суддів адміністративних судів голова ВАСУ Олександр Нечитайло переконаний у необхідності оптимізації роботи. В іншому разі спеціалізацію може очікувати колапс.
 
Питання роботи адмінсудів обговорювалось сьогодні під час пленуму ВАСУ, повідомляє кореспондент „ЗіБ”.
Як зазначив О.Нечитайло, у багатьох адмінсудах навантаження залишається надмірним. „Така ситуація може призвести до зниження ефективності правосуддя. Суддя, який розглядає надмірну кількість справ просто не може приділяти їм належну кількість сил та часу. Але ми не можемо постійно розраховувати на нові вакансії – будемо відвертими: жодна країна у світі не може
дозволити собі безкінечно нарощувати суддівський корпус. Є лише один спосіб уникнути колапсу судової системи – наріжним каменем має бути оптимізація нашої роботи”, - наголосив О. Нечитайло. Зокрема, за його словами, мову слід вести про технологічну оптимізацію.
Водночас, повідомив голова ВАСУ, переважну більшість справ окружні адміністративні суди розглядають з дотриманням строків (89%). При цьому зменшується кількість справ, які розглядаються понад строки.
Закон і Бізнес