flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокуратура вживає дієвих заходів щодо забезпечення конституційних основ підприємницької діяльності

08 вересня 2014, 11:01

 Згідно з повідомленням прес-служби Генеральної прокуратури, в поточному році на телефони «гарячої лінії» органів прокуратури надійшло 310 повідомлень від підприємців щодо неправомірного втручання в їх діяльність правоохоронних і контролюючих органів. 

За результатами розгляду повідомлень прокурори почали 7 кримінальних проваджень, внесли 42 подання, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 34 посадових особи. 
Так, за результатами розгляду повідомлення одного з підприємств Житомирської області прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Житомирської Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходов області при проведенні перевірки підприємства. Відомості про кримінальне правопорушення внесені до ЕРДР ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. 
Встановлено, що за результатами перевірки податківці неправомірно донарахували підприємству податкові зобов'язання та штрафні санкції на суму понад 2 млн гривень. 
Низку порушень виявлено в діяльності контролюючих органів при здійсненні ними перевірок підприємців в інших областях. Також, за повідомленнями, які надходили на «гарячу лінію» до органів прокуратури встановлені порушення в діяльності працівників органів влади.
Джерело: пресс-служба Генеральної прокуратури України