flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд припинив спробу рейдерського захоплення держпідприємства «Антонов» чиновником В.Януковича

05 вересня 2014, 09:40

 Окружний адміністративний суд міста Києва 3 вересня 2014 виніс постанову, якою підтвердив повноваження керівника державного стратегічного підприємства «Антонов» Дмитра Ківи. Про це повідомляють в прес-службі Юридичної фірми «Ілляшев і Партнери», яка представляє інтереси ДП «Антонов». 

Зокрема, судом заборонено державним реєстраторам вчиняти будь-які дії по внесенню змін до відомостей в Єдиному держреєстрі, пов'язані зі зміщенням Д.Ківи з поста керівника ДП «Антонов» і (або) особи, яка має право без довіреності діяти від імені ДП «Антонов», в тому числі із заміною його на Сергія Меренкова. 
«Суд зняв питання про те, хто зараз є керівником держпідприємства, підтвердивши повноваження Дмитра Ківи на посту Президента - Генерального конструктора. Чотирнадцятитисячному колектив авіапідприємства може з полегшенням зітхнути і зосередитися на нормальній роботі, більше не очікуючи «в гості» нових псевдоруководітелей », - підкреслили в фірмі« Ілляшев і Партнери ». 
Згідно ст. 382 Кримінального кодексу України невиконання постанови суду або перешкоджання його виконанню карається позбавленням волі на строк до восьми років. 
Нагадаємо, що заступник Міністра промислової політики Олександр Каленков, призначений Віктором Януковичем в травні 2013 року, в травні та липні 2014 видав накази про звільнення Дмитра Ківи з посади Президента ДП «Антонов» та про призначення в.о. Президента С. Меренкова. 
При цьому ще 23 березня 2014 Уряд прийняв рішення про ліквідацію Мінпромполітики шляхом приєднання до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. 
1 серпня і 3 вересня цього року колектив ДП «Антонов» видворив С. Меренкова з супроводжуючими його «тітушкамі» з території підприємства під час спроб рейдерського захоплення підприємства. 
У 2006 році С. Меренков був відсторонений від займаної посади на АНТК ім. Антонова за розголошення інформації, що становить державну таємницю, з відміною допуску до держтаємниці.
Джерело: юридична практика