flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницькі судді допомагають бійцям-патріотам

04 вересня 2014, 13:57

 

Вінничани активно допомагають бійцям-патріотам, які на сході воюють із російськими нападниками, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. З нашого міста в зону АТО вже відправлено не один вантаж для військовиків, що борються з терористами на Донбасі. Подоляни передають найнеобхідніші речі, саме ті, про які просять наші бійці: надійні бронежилети, прилади нічного бачення, медикаменти, продукти харчування та ін. Кошти на них збирає вся вінницька громада – підприємства, фірми, громадські організації, небайдужі вінничани. Долучаються до цієї важливої справи й працівники Феміди. Нещодавно судді Вінницького міського суду зібрали частину коштів для придбання потужного тепловізора, який в нічну пору дозволяє помітити противника на відстані до тисячі метрів (у цей час нерідко ведуться цілодобові активні бої на великій відстані).

– До нас нещодавно звернулися активісти ГО «Народний майдан Вінниччини» й, повідомивши, що збирають кошти на тепловізор для наших земляків, які воюють на сході, попросили допомогти. Як відомо, під час бойових дій тепловізори допомагають виконати бойові завдання. Коштує таке бойове спорядження не мало, понад 50 тисяч гривень. Таких приладів бракує військовикам, оскільки держава не забезпечує армію ними повною мірою. Судді зібрали понад 16 тисяч гривень, які голова Вінницького міського суду Андрій Михайленко передав для придбання тепловізора командиру 2-ї роти окремого мобілізованого батальйону Національної Гвардії України Юрію Жуковському, – розповіла заступник керівника апарату Вінницького міського суду Вінницької області Руслана Федорова.

Військовики цінують щиру допомогу у цей складний для нашої країни час. Днями колектив суду отримав подяку від командира військової частини Василя Чумака за допомогу у придбанні спорядження для бійців, які захищають нашу Батьківщину. 

– Нині кожен має допомогти бійцям, які щодня ризикуючи життям, відстоюють територіальну цілісність нашої держави. Ми переживаємо складний період історії України – й нині вирішується наше майбутнє, – каже Руслана Федорова.

Джерело: Вінницька газета