flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 1 по 5 вересня у всіх регіонах України проведуть анонімне опитування відвідувачів судів

01 вересня 2014, 13:08

 Для підвищення довіри громадян до суду та розвитку діалогу між судовою владою і суспільством з 1 по 5 вересня 2014 в усіх регіонах України буде проведена Всеукраїнська акція «Зміцнимо довіру громадян до суду». Під час цієї акції відбудеться анонімне опитування громадян - відвідувачів судів. Про це повідомляє прес-служба ДСА. 

 
Відвідувачам буде запропоновано заповнити анкету, в якій будуть містяться питання щодо організаційної та процесуальної діяльності суду і оцінити: 
 
- Зручність умов перебування громадян у суді; 
 
- Повноту, якість і доступність інформації для відвідувачів суду; 
 
- Ефективність організації роботи суду; 
 
- Ставлення суддів та працівників апарату суду до відвідувачів. 
 
Також, громадянам запропонують висловити свою думку щодо того, чи був суд при розгляді справи незалежним, безстороннім і забезпечено Чи справедливий судовий розгляд. 
 
    Запитувана інформація буде цілком конфіденційною і отримані відповіді будуть використані лише в узагальненому вигляді. 
 
Організаторами проведення акції є Рада суддів України, Державна судова адміністрація України та Центр суддівських студій в рамках проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні» за сприяння Уряду Швеції. 
 
Одночасно організатори акції почнуть опитування суддів, адвокатів, прокурорів, науковців, представників громадських організацій та ЗМІ за їх оцінками стану незалежності суддів в Україні. 
 
За результатами опитувань буде підготовлений звіт з відповідними рекомендаціями для підвищення рівня довіри громадян до суду, незалежності суддів та вдосконалення діяльності судів, органів суддівського самоврядування та інших органів судової влади.
Джерело: судово-юридична газета