flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директор Гендепартаменту з прав людини РЄ: Судової реформі в Україні не приділяють належної уваги

29 серпня 2014, 11:54

 28 серпня 2014р. Голови Верховного Суду України Валентин Барбара зустрівся з директором Генерального департаменту з прав людини Ради Європи, Спеціальним радником Генерального секретаря Ради Європи паном Крістосом Джакомопулосом. Про це повідомляє прес-служба ВСУ. 

 
Під час зустрічі сторони обговорили актуальні проблеми у сфері судочинства в Україні, висловилися за необхідність проведення кардинальної судової реформи, торкнулися питань взаємодії виконавчої, законодавчої та судової влади в Україні, зупинилися на першочергових законодавчих змінах, які вимагає і судова система, і все українське суспільство. 
 
Кристос Джакомопулос підкреслив, що Рада Європи, як і раніше, готовий надавати Україні посильну допомогу на шляху до європейської інтеграції та в реформуванні судової системи, зокрема. У зв'язку з цим Валентин Барбара зазначив, що експертна підтримка Ради Європи особливо стане в нагоді при підготовці нового закону про судоустрій і статус суддів, при написанні нових процесуальних кодексів, при ініціюванні необхідних законодавчих змін. 
 
Директор Генерального департаменту прав людини РЄ висловив жаль з приводу того, що в Україні проведення судової реформи не надається такого важливого значення, яке подібним процесам надають і в Європі, і в Раді Європи. 
 
На завершення зустрічі її учасники домовилися про продовження співпраці і висловили сподівання, що в новообраній Верховній Раді знайдеться розуміння необхідності прийняття тих важливих законопроектів з реформування судової системи України, які вже напрацьовані і передані в законодавчий орган країни. 
 
У зустрічі взяли участь менеджер проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні» Андрій Кавакін, в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва Оксана Гунько, керівник прес-служби Людмила Момот.
Джерело: судово-юридична газета