flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Законопроект: Комітет ВР буде давати рекомендації щодо звільнення суддів, обраних безстроково.

29 серпня 2014, 08:50

 Комітет ВР з питань верховенства права та правосуддя даватиме рекомендації за результатами розгляду питання про звільнення суддів, обраних безстроково, і вноситиме це рішення на розгляд ВР. 

 
Такі зміни в ст.18 Закону "Про комітети Верховної Ради України" передбачені законопроектом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку реалізації повноважень ВР з окремих питань судоустрою і статус суддів". 
 
Подання про обрання суддів, обраних безстроково, на розгляду Комітету пропонується вносити Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, а не її головою, як це встановлено зараз. Крім того, ВККС представляє на розгляд Комітету не тільки обов'язковий перелік документів, але і всі ті матеріали, які були предметом розгляду ВККС. 
 
При наявності у депутатів зауважень до кандидата (щодо обрання або звільнення), які потребують додаткової перевірки Комітетом, голосування з цього кандидату на пленарному засіданні ВР не буде проводиться. 
 
Також пропонується встановити, що на засіданні Комітету, де розглядається питання про обрання або звільнення відповідного кандидата, обов'язково присутність не тільки самого кандидата, а й представників Верховного Суду України, Вищої ради юстиції, ВККС, вищих спеціалізованих судів, Державної судової адміністрації та Ради суддів України .
Джерело: судово-юридична газета