flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старший прокурор Печерського району та старший слідчий СВ РУ ГУМВС Києва затримано за крадіжку коштовностей з магазину

28 серпня 2014, 10:02

 Слідчим відділом прокуратури міста Києва проводиться досудове розслідування відносно правоохоронців, серед яких працівник прокуратури Печерського району, за фактом крадіжки коштовностей з елітного ювелірного магазину «Граф» на загальну суму 20 000 доларів США та 1203678 євро. Про це під час брифінгу повідомив Генеральний прокурор Віталій Ярема. 

 
За його словами, правоохоронці Печерського райуправління міліції разом із співробітниками районної прокуратури в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом продажу контрафактних товарів, прийшли в ювелірний салон і почали обшук. Розійшовшись по службових приміщень, зазначені особи почали по кишенях ховати гроші, коштовності та годинники. Втім, вони не врахували, що в приміщенні магазину знаходиться 26 відеокамер, 11 з яких в цей момент працювали і фіксували всі дії так званої слідчої групи. 
 
Відомості про вчинення правоохоронцями кримінального злочину внесені до Єрдрей за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень) і ч. 5 ст. 185 (крадіжка в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. 
 
Зараз затримано старшого прокурора прокуратури Печерського району столиці та старшого слідчого СВ РУ ГУМВС України в м.Києві. Вони знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання. Місцезнаходження ще одного міліціонера з'ясовується. 
 
Також Віталій Ярема підкреслив, що зустрівся з власником магазину і вибачився від імені прокуратури за цей ганебний факт. 
 
«Я пообіцяв, що розслідування буде проведено прозоро і об'єктивно», - зазначив Віталій Ярема. 
 
Генпрокурор закликав прокурорських працівників строго дотримуватися закону, адже нікому преференцій не буде.
Джерело: судово-юридична газета