flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через відсутність у матеріалах справи диску зі звукозаписом скасовано вирок Чортківського районного суду

28 серпня 2014, 09:18

 Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області через відсутність у матеріалах справи диску зі звукозаписом скасувала вирок Чортківського районного суду.

         Як вбачається з матеріалів справи, 34-річну особу визнано винним за ч. 2 ст. 125 КК та ч.4 ст. 296 КК та призначено покарання у вигляді арешту строком на 5 місяців 9 днів. Річ у тім, що в жовтні-листопаді минулого року обвинувачений тричі влаштовував сварки і бійки зі своїми сусідами в с. Скородинці Чортківського району та завдав їм легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров'я.

         Крім того, 8 листопада 2013 р. опівдні, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, з палкою у руках, вищевказана особа, зайшов у приміщення сільської ради, де вчинив сварку, почав ображати присутніх нецензурними словами, звинуватив сільського голову в смерті його матері та погрожував працівникам фізичною розправою. У результаті майже на 2 години зірвав роботу установи.

         У своїх апеляціях захисник та обвинувачений просили вирок суду першої інстанції скасувати та закрити проти 34-річної особи кримінальне провадження.

         Заслухавши думку прокурора та перевіривши матеріали справи, колегія суддів прийшла до висновку, що апеляції підлягають до частково задоволення, оскільки, відповідно до ст. 404 КПК України, колегія суддів апеляційної інстанції позбавлена можливості переглянути рішення суду першої інстанції в межах поданих апеляційних скарг через відсутність у матеріалах кримінального провадження звукозаписів судових засідань від 06.05.2014 р., 14.05.2014 р., 15.05.2014 р. Хоча, відповідно до запису в журналі судового засідання від 14.05.2014 р., технічне фіксування процесу здійснювалося на комплексі “Оберіг”.

         Тож колегія суддів вирок районного суду скасувала та направила справу на новий розгляд у суді першої інстанції в іншому суддівському складі.

         Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області