flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінничанина, який замахнувся на майно дитячого садка, взято під варту

06 листопада 2017, 17:12

6 листопада 2017 року слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України.

За результатами досудового розслідування стало відомо, що правопорушник планував пограбувати помешкання селян, але господарі викрили зловмисника та викликали працівників поліції. Він, погрожуючи їм ножем, втік з місця злочину. Після невдалої спроби крадіжки, молодик проник до дитячого дошкільного закладу «Перлина», що у селі Горбанівка, з якого хотів викрасти комп’ютерну техніку. Під час вчинення злочину молодика затримали працівники поліції. Підозрюваним виявився раніше судимий 58-річний вінничанин, який неодноразово відбував покарання за аналогічні злочини.

У судовому засіданні підозрюваний свою вину не визнав і підтримав думку свого адвоката щодо відмови у задоволенні даного клопотання.

Дослідивши усі матеріали кримінального провадження слідчий суддя ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 днів, одночасно визначивши розмір застави у межах 134720 гривень, у разі внесення якої правопорушник буде зобов’язаний виконувати обов’язки передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України.

Наразі триває досудове розслідування.                                                            

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.