flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За самовільне залишення військової частини прапорщика притягнуто до відповідальності

29 вересня 2017, 10:06

25 вересня 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням військовослужбовця у скоєні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини або місця служби).

Попередньо було встановлено, що прапорщик без поважних причин не з`явився вчасно на службу в умовах особливого періоду. Крім того, обвинувачений, перебуваючи на військовій посаді, не виконував покладені на нього обов’язки.

В судовому засіданні військовослужбовець свою вину визнав повністю та просив суд застосувати до нього амністію, мотивуючи тим, що він захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та брав участь в АТО.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу, суд визнав винним військовослужбовця у вчиненні злочину та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте, зважаючи на ст. 2 Закону України «Про амністію у 2016 році», а саме на той факт, що останній був учасником антитерористичних операцій та отримав статус учасника бойових дій, Вінницький міський суд Вінницької області звільнив військовослужбовця від відбування покарання.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.