flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в організації незаконного переправлення через кордон суд обрав запобіжний захід

05 квітня 2024, 16:43
 
У ВМС ВО відбулось судове засідання, в якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.
⠀⠀ ⠀
Судом встановлено, що підозрюваний, проживаючи в прикордонному регіоні, за попередньою змовою, вирішив допомогти організувати незаконне переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.
Підозрюваний давав детальні інструкції чоловікам, що бажали незаконно перетнути кордон, за винагороду. Він особисто зустрічав чоловіків у одному з населених пунктів Вінницької області та проводив до кордону, а також пояснював конкретні кроки та дії для здійснення перетину поза встановленими пунктами пропуску.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀ ⠀⠀
За результатами судового розгляду, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням застави у розмірі 908 400 гривень.
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 3 ст. 332 КК України - Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинені способом, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, чи вчинені щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів (караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області