flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту неповнолітнього хлопця, який підозрюється у вбивстві

07 березня 2024, 15:00
У Вінницькому міському суді Вінницької області слідчим суддею розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.
⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀
Судом встановлено, що неповнолітній підозрюваний, перебуваючи у одному із сіл Тульчинського району проходячи по вулиці, побачив раніше знайому йому місцеву жительку, яка перебувала на території свого житлового господарства. В подальшому, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин між підозрюваним та потерпілою виник конфлікт, під час якого, підозрюваний наніс останній декілька ударів в область обличчя. Після чого, потерпіла, з метою недопущення подальшого нанесення їй тілесних ушкоджень, почала тікати та забігла в середину свого житлового будинку, двері до якого зачинила з середини на металеві засуви. В цей час, підозрюваний, прикладаючи значну фізичну силу, вибив кріплення засувів металевих замків. Після чого, проник в середину будинку та продовжив наносити потерпілій удари руками та ногами в область обличчя, голови та тулуба, в наслідок чого, остання втратила рівновагу та впала на підлогу. Після цього, підозрюваний, продовжив почергово наносити чисельні удари ногами та руками в область голови та тулуба останньої, здавлювати її шию руками, а також наніс їй декілька ударів твердим предметом з загостреним кінцем в область лобної частини голови. Після чого, шляхом волочіння, з приміщення коридору перемістив труп потерпілої до приміщення дальньої кімнати вказаного будинку, де заховав за шафою та в подальшому з місця вчинення кримінального правопорушення зник.
⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀
За результатами судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України – Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років).
⠀⠀
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області