flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок псевдоволонтеру

06 березня 2024, 18:01
У Вінницькому міському суді Вінницької області проголошено вирок чоловікові, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
Судом встановлено, що обвинувачений, використовуючи обліковий запис у соціальній мережі «Facebook» шляхом обману, представившись волонтером, під приводом збору коштів на купівлю спорядження для військовослужбовців та під приводом збору коштів на пальне, повідомляв потерпілим номер картки, на яку ті, будучи введеними в оману, перераховували кошти в сумі 1 000 грн та 700 грн зі своєї банківської карти.
Заволодівши грошовими коштами обвинувачений на звʼязок більше не виходив, а грошовими коштами розпорядився на власний розсуд.
Своїми діями обвинувачений завдав потерпілим матеріальну шкоду на суму 1000 та 700 гривень.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
Допитаний обвинувачений в судовому засіданні не розкаявся.
ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
За результатами судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України та призначив йому покарання у виді 2 років позбавлення волі.
⠀ㅤ
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 190 КК України – Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) (карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років)
ч. 2 ст. 190 КК України – Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, (карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області