flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловікові, який обвинувачується в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

06 березня 2024, 16:30
У Вінницькому міському суді Вінницької області проголошено вирок чоловікові, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
Судом встановлено, що обвинувачений, за попередньою змовою з невстановленими особами, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, організували незаконне переправлення громадян України через державний кордон України на територію Республіки Молдова.
Так, у квітні 2022 року невідома особа, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, спілкуючись по телефону з чоловіком, висловила пропозицію організувати незаконне переправлення його з чоловіком призовного віку через державний кордон України на територію Республіки Молдова поза пунктами пропуску за грошову винагороду у розмірі 10 000 доларів США.
Будучи обізнаними із способами та порядком здійснення охорони державного кордону представниками служб охорони державного кордону України та Республіки Молдова, місць дислокації їх мобільних підрозділів та розташування прикордонних нарядів, невідомі особи, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, узгодили з чоловіками час та місце незаконного переправлення, де 21.04.2022 у м. Могилів-Подільський Вінницької області їх мав зустріти на березі річки Дністер громадянин Республіки Молдова та на човні переправити через державний кордон України на територію Республіки Молдова поза пунктом пропуску.
У подальшому, обвинувачений, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, на човні, переплив річку Дністер з території Республіки Молдова на територію України до лісистого узбережжя, поблизу м. Могилів-Подільський, однак незаконне переправлення зазначених осіб здійснити не зміг, оскільки був затриманий працівниками правоохоронних органів.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
Допитаний в судовому засіданні свою вину в інкримінованому йому злочині визнав частково.
⠀ㅤ⠀⠀⠀⠀⠀
За результатами судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 332 КК України та призначив йому покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
⠀ㅤ
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Довідково:
ч. 3 ст. 332 КК України – Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинені способом, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, чи вчинені щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів, (караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області