flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд відкрив свої двері для студентів Аграрного університету

15 червня 2017, 16:28

14 червня 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області в межах заходу «День відкритих дверей» знову приймав гостей – студентів Вінницького національного аграрного університету. Бажання відвідати суд виявили студенти 1-2 курсів та випускники факультет менеджменту та права, кафедри права.

Зустрічали гостей заступник керівника апарату Федорова Руслана прес-секретар суду Лісінчук Ірина.

Руслана Вікторівна розповіла про становлення Вінницького міського суду та судової системи загалом. Крім того студентів ознайомили із правилами поведінки, після чого вони мали змогу ознайомитись із роботою суду зсередини.

Першим кроком цього ознайомлення стало відвідування відділу прийому та реєстрації (канцелярії), де начальник відділу Мар’яна Калкутіна пояснила майбутнім юристам як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду, а також продемонструвала процес автоматичного розподілу справ.

Після цього студенти мали змогу поблукати лабіринтами архіву суду, в якому зберігається понад 1 мільйон справ. Саме тут Інна Островська, начальник відділу ведення архівних справ, ознайомила студентів зі специфікою роботи архіваріуса: повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

  

По тому учасники піднялись до залу судового засідання, де їм прес-секретар розповіла про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам. Також було продемонстровано роботу системи захисту свідків і потерпілих у справах по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції.

Після цього зі студентами поспілкувалася керівник апарату Неля Гудемчук, яка розповіла про те, як здійснюється організація роботи апарату Вінницького міського суду, які вимоги до працівників та яка відповідальність покладена на них. Неля Йосипівна висловила щирі сподівання на те, що невдовзі ряди працівників апарату нашого суду поповняться випускниками Вінницького національного аграрного університету.

 

Також з учасниками заходу зустрілась начальник відділу по роботі з персоналом Віта Старостіна, яка розповіла учасникам заходу про категорії посад державної служби та про патронатну службу. Крім того, Віта Олександрівна закцентувала увагу на тому, що наразі у Вінницькому міському суді оголошено два конкурси на заміщення вакантних посад державних службовців – секретарів судових засідань.

Олеся Горохова розповіла про особливості проходження конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців у Вінницькому міському суді та роздала перелік документів, необхідних для подачі на участь у конкурсі.

   

По завершенню зустрічі наставник студентів – в.о. завідувача кафедри права факультету менеджменту та права ВНАУ Кавун Сергій Миколайович, – подякував організаторам за пізнавальну екскурсію, за те, що поповнили багаж знань майбутніх правників цікавою та корисною інформацією та висловив сподівання щодо майбутньої співпраці з проведення практичних занять по кримінальному процесу у судових засіданнях Вінницького міського суду Вінницької області. 

Представники суду у свою чергу дякують наставнику та студентам за їх щирий інтерес, палаючі очі, активність та уважність! 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області