flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд провів День відкритих дверей для студентів Технологічно-промислового коледжу

15 квітня 2016, 16:51

 Теорія без практики не ефективна

Студенти з Технологічно-промислового коледжу здобувають практичні навички.

 14 квітня 2016 року Вінницький міський суд Вінницької області відчинив двері для студентів 3 курсу юридичного відділення Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету, які навчаються за спеціальністю «Правознавство».

Зустріч почалась з невеличкого екскурсу в історію становлення Вінницького міського суду Вінницької області, який провела прес-секретар суду Сільницька Катерина. Окрім цього, вона розповіла майбутнім правникам про організацію роботи суду та його структурних підрозділів і провела короткий інструктаж з правил поведінки у суді та під час судового засідання.

У залі судового засідання студенти мали змогу ознайомитись із загородженням, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

Під час заходу майбутнім правникам була продемонстрована спеціальна апаратура щодо проведення позавізуального опитування свідків та потерпілих, яку Міжнародна організація з міграції спеціально облаштувала для суду. Також прес-секретар суду розповіла про особливості проведення судового засідання в режимі відеоконференцзвязку.

Але найбільш очікуваним моментом для майбутніх правників було відвідування відкритих  судових засідань. Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Каленяк Руслан Анатолійович запросив студентів на розгляд трьох кримінальних проваджень, які стосувалися розгляду правопорушень  щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, грабіжу та опору працівникові правоохоронного органу.

Наприкінці зустрічі майбутні правники мали змогу поспілкуватись з суддею Каленяком Русланом Анатолійовичем.