flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПІДОЗРЮВАНИХ У ШАХРАЙСТВІ, ВЗЯТО ПІД ВАРТУ

04 квітня 2017, 11:58

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшли клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо трьох чоловіків, які підозрюються у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою осіб).  

        Клопотання мотивовано наступним: досудовим розслідуванням установлено, що підозрювані, діючи за попередньою змовою,  розробили план заволодіння коштами громадян, шляхом їх обману під приводом працевлаштування водіями. Роботу останні могли отримати за наявності у них свідоцтв про закінчення закладу перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв. Якщо ж таких свідоцтв у потерпілих не було,  підозрювані за певну суму коштів обіцяли вирішити дану проблему, надавши вищезгадані документи.

Таким чином, підозрювані обманули одного із потерпілих та отримали від останнього копії особистих документів. Після цього на комп’ютерній техніці, яку мали, підробили свідоцтво про закінчення ним закладу перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв та  передали вказаний підроблений документ потерпілому,  заволодівши таким чином  коштами потерпілого у сумі 1 400 грн. 

В подальшому чоловіками було вчинено ряд аналогічних кримінальних правопорушень.

Своїми умисними діями підозрювані вчинили злочини, передбачені ч. 3 ст. 190 КК України – шахрайство, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману,  вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки .

Суд, вислухавши думки учасників процесу, дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, ухвалив:клопотання слідчого задовольнити та застосувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком 60 днів.

Одночасно було визначено розміри застав в сумах 128 000 гривень (відносно двох підозрюваних) та 116 000 гривень (відносно одного підозрюваного) у національній грошовій одиниці, яка може бути внесена як самим підозрюваним так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем).

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області