flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд притягнув підлітків до адміністративної відповідальності за розпивання алкогольних напоїв

17 листопада 2017, 12:52

9 листопада 2017 року  Вінницький міський суд Вінницької області розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності дев’яти студентів, які порушували громадський порядок, розпиваючи алкогольні напої у заборонених законом місцях.

17 вересня двоє студентів, перебуваючи у гуртожитку ДНЗ «ЦПТО торгівлі та харчових технологій» розпивали алкогольні напої, вчиняючи гамір та шум. Громадяни, не витримавши галасу та безпорядку, викликали працівників поліції.

Окрім того, 16 жовтня семеро студентів зустрілись компанією біля перехрестя вулиці Гонти і провулку Гонти та розпивали слабоалкогольні напої – пиво, спілкуючись при цьому ненормативною лексикою. Правопорушники не реагували на зауваження прохожих людей та продовжували порушувати порядок, у зв’язку з чим, громадянами було викликано працівників поліції.

За вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.178  КУпАП (розпивання алкогольних напоїв на вулицях, у закритих спорудах,  та в інших заборонених законом місцях), працівники поліції склали відносно усіх студентів протоколи про адміністративні правопорушення. Санкція вказаної норми передбачає покарання у вигляді попередження або накладання штрафу від одного до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У судових засіданнях правопорушники свою вину визнали, щиро розкаялись та просили суворо не карати.

Дослідивши матеріали адміністративного правопорушення, суд постановив застосувати до підлітків захід впливу у виді попередження.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області