flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«День відкритих дверей» для студентів Вінницького коледжу університету «Україна»

25 вересня 2017, 10:42

22 вересня 2017 року до Вінницького міського суду Вінницької області на екскурсію завітали студенти 1-4 курсів Вінницького коледжу університету «Україна».Знайомила студентів з роботою суду заступники керівника апарату Вінницького міського суду Вінницької області Руслана Федорова.

Екскурсія розпочалася у холі суду, де Руслана Вікторівна розповіла гостям про становлення Вінницького міського суду та системи апарату загалом. Після вступного словастудентів ознайомили з правилами поведінки у суді.

Спершу учасники заходу відвідали кабінет відділу прийому та реєстрації (канцелярії), де Руслана Федорова розповіла про засади автоматичного визначення головного судді у справах, та особливість їх спеціалізації, про роботу патронатних служб і службовців. Студенти отримали відповідь на свої запитання щодо порядку проведення конкурсу на заміщення посади держслужбовця, щодо строків та порядку прийому справ. Розмову продовжила  Мар’яна Калкутіна, начальник відділу, яка розповіла учасникам заходу як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду, а також продемонструвала процес автоматичного розподілу справ.

Далі студенти ходили лабіринтами архіву, де мали можливість погортати найстаріші справи, дізналися про те, хто і як може замовити копію рішення та який порядок надання інформації. Також гостям суду розповіли як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився. Цікавою для студентів виявилася інформація про те, що ніби у архіві суду блукають привиди, присутність яких інколи відчувають на собі працівники приміщення.

По тому відвідувачі заходу піднялися до залу судового засідання, де їм розповіли про нове загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам. Також було продемонстровано роботу системи захисту свідків і потерпілих у справах по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції.

Наприкінці заходу у студентів залишилися не лише позитивні враження від екскурсії, але й фото-згадка про відвідини одного з найбільших судів в Україні.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області