flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За хабар взято під варту вінницьких кіберполіцейських

25 вересня 2017, 09:31

22 вересня 2017 року у Вінниці затримали двох кіберполіцейських, які отримали 50 тисяч гривень за непритягнення особи до кримінальної відповідальності. За даними слідства, капітан та старший лейтенант вимагали хабар від місцевої мешканки, пообіцявши їй за цю суму уникнути покарання за шахрайські дії з використанням електронних систем.Кіберполіцейських затримали на одній із вулиць Вінниці під час отримання всієї суми хабара.

23 вересня 2017 році Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до інспектора відділу протидії кіберзлочинності у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції національної поліції України. Він підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Суд ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах досудового розслідування строком 60 днів з моменту затримання до 20 листопада 2017 року. Крім того, слідчий суддя визначив заставу у розмірі п`ятиста тисяч гривень. У разі внесення застави засуджений забов`язаний виконувати наступні обов`язки: прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю, не виїжджати із Вінницької області, повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та носити електронний засіб контролю.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області