flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пограбування ювелірної крамниці у Вінниці: зловмисників взято під варту

18 липня 2017, 15:30

16 липня цього року троє озброєних молодиків вчинили напад на одну із ювелірних крамниць м. Вінниці. Крім того, що зловмисники винесли золоті прикраси, вони завдали поранення охоронцю магазину, проте під час спроби втекти, були затримані працівниками правоохоронних органів. Наступного дня нападникам було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).

Сьогодні, 18 липня, Вінницький міський суд Вінницької області розглянув клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу для грабіжників.

Під час розгляду клопотань  двоє з підозрюваних разом зі своїми захисниками просили суд застосувати до них менш суворий запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Один із чоловіків мотивував це тим, що йому некомфортно перебувати в місцях позбавлення волі. Захисник другого нападника просив суд також розглянути можливість внесення застави, як альтернативу взяття під варту для його підзахисного. Третій підозрюваний не заперечував проти задоволення клопотання слідчого, проте до усіх трьох чоловіків Вінницьким міським судом було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 діб без права внесення застави.

Відповідно до ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8-ми до 15-ти років із конфіскацією майна.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області