flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ЩОДО НЕПОВНОЛІТНІХ ПРОПОНУЮТЬ ЗАПРОВАДИТИ МЕДІАЦІЮ

21 червня 2017, 17:50

Перший заступник Міністра юстиції України, Голова Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Наталія Севостьянова затвердила персональний склад Міжвідомчої координаційної ради. Про це повідомив сайт Мін’юсту.

До складу МКР увійшов 21 член, серед них – делеговані представники державних відомств, представники громадських об’єднань та міжнародних організацій.

Зазначимо, представників громадських об’єднань обрали за результатами конкурсу. Ними стали: Денисенко Лариса, правозахисник, експерт громадської організації «Харківська правозахисна група», Журавель Тетяна, виконавчий директор громадської організації «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер», Москаленко Оксана, координатор програми захисту прав дитини всеукраїнської громадської організації «Жіночий консорціум України», Павлова Євгенія, заслужений юрист України, президент громадської організації «Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей» і Пархоменко Павло, експерт громадської організації «МАРТ».

Також затверджено Резолюцію щодо визначення ключових напрямів діяльності ради на перший рік роботи Ради. МКР першочергово працюватиме, зокрема, над здійсненням збору та аналізу даних (чинних політик, процедур і практик діяльності) в галузі попередження злочинності неповнолітніх; вивченням потреби внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, що мають на меті запровадження моделі відновного правосуддя для неповнолітніх у вигляді програми ювенального примирення (медіації у кримінальному процесі щодо неповнолітніх), та розробленням, за необхідності, відповідного законопроекту і визначенням з урахуванням результатів дослідження досвіду зарубіжних країн внутрішньої структури та базових положень проекту закону про ювенальну юстицію.

Джерело: Українське право