flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники Вінницької філії Університету сучасних знань відвідали Вінницький міський суд

19 червня 2017, 10:01

16 червня 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області продовжує приймати гостей у межах заходу «День відкритих дверей». Сьогодні до суду завітали студенти-випускники бакалаврату кафедри публічно-правових дисциплін Вінницької філії ПВНЗ «Університет сучасних знань».

Зустрічали гостей заступник керівника апарату Федорова Руслана прес-секретар суду Лісінчук Ірина.

Руслана Вікторівна розповіла про становлення Вінницького міського суду та судової системи загалом. Крім того студентів ознайомили із правилами поведінки, після чого вони мали змогу ознайомитись із роботою суду зсередини. 

Спочатку учасники заходу відвідали відділ прийому та реєстрації (канцелярії), де Мар’яна Калкутіна, начальник відділу, пояснила студентам як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду, а також продемонструвала процес автоматичного розподілу справ.

  

Після цього студенти мали змогу поблукати лабіринтами архіву суду, в якому зберігається понад 1 мільйон справ. Саме тут Інна Островська, начальник відділу ведення архівних справ, ознайомила студентів зі специфікою роботи архіваріуса: повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

 

По тому учасники піднялись до залу судового засідання, де їм прес-секретар розповіла про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам. Також було продемонстровано роботу системи захисту свідків і потерпілих у справах по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції.

  

Крім того, студентам випала можливість поспілкуватися з керівником апарату Вінницького міського суду Вінницької області Нелею Гудемчук. У розмові з випускниками Неля Йосипівна розповіла про те, як здійснюється організація роботи апарату суду та запросила присутніх спробувати свої сили у конкурсі на заміщення вакантних посад державних службовців.

Олеся Горохова, адміністратор конкурсної комісії, наголосила, що наразі у Вінницькому міському суді оголошено два конкурси на зайняття вакантних посад державних службовців – секретарів судових засідань та судового розпорядника. Розповіла про особливості проходження конкурсів, роздала перелік документів, необхідних для подачі на участь у конкурсі.

  

На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області