flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дитячі омбудсмени Вінниці ознайомилися з роботою одного з найбільших судів України

09 листопада 2017, 10:08

8 листопада 2017 року в рамках заходу «День відкритих дверей» до Вінницького міського суду Вінницької області вперше завітали Уповноважені з прав дітей міста Вінниці (VI каденції). Захід супроводжували представники регіонального телебачення – журналістка інформаційно-телевізійного агенства «ВІТА» Катерина Зулінська та оператор.

Традиційно зустрічала дитячих омбудсменів заступник керівника апарату Руслана Федорова, яка розповіла про засади здійснення судочинства в Україні. Разом з тим, у кулуарі суду Руслана Вікторівна попередила молодь, що у приміщенні суду, в залах судових засідань безпосередньо, діють етичні та закріплені процесуально правила поведінки, яких всі відвідувачі беззаперечно мають дотримуватись.

Першочергово учасники ознайомилися з роботою відділу прийому та реєстрації (канцелярія). Начальник відділу – Мар’яна Калкутіна розповіла присутнім про порядок прийому та реєстрації вхідної кореспонденції суду, роботу автоматизованої системи документообігу суду та продемонструвала автоматизований розподіл справ між суддями.

По тому, гості заходу піднялися до зали судового засідання, де головний спеціаліст відділу ІТЗ Дмитро Хоменко наочно застосував спеціальну апаратуру щодо проведення позавізуального опитування свідків та потерпілих. Крім цього, Руслана Федорова показала клітку нового зразка з куленепробивним склом, що відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх.

Далі омбудсмени відвідали архів суду, де мали можливість погортати найстаріші справи. «У нашому архіві зберігається оригінал рішення суду ще за 1944 рік» – зазначила начальник відділу ведення архівних справ Інна Островська. Також молодь дізналася про те, хто і як може замовити копію рішення та який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

Крім цього, дитячі омбудсмени Вінниці мали змогу бути присутніми у судовому засіданні під час розгляду обвинувального акту у кримінальному проваджені щодо неповнолітнього, який підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 (крадіжка) КК України.

На завершення зустрічі голова Вінницького міського суду Вінницької області Андрій Михайленко запросив омбудсменів до себе у приймальню, де поділився власним досвідом роботи, наголошуючи на неабиякій відповідальності, яка покладена на суддів та кожного працівника апарату суду без винятків.

«Бажаю, щоб Ви у своєму житті ніколи не зупинялися та впевнено йшли до своєї цілі» – по завершенню розмови побажав омбудсменам голова суду Андрій Михайленко.

В свою чергу молодь подякувала організаторам заходу за теплий прийом та можливості побачити функціонування одного з найбільших судів України зсередини.

Наприкінці заходу учасники отримали інформаційні брошури Вінницького міського суду Вінницької області «Правова свідомість дитини – запорука її гарного майбутнього».

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.