flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наступні два місяці під цілодобовим домашнім арештом проведе нечесний адвокат

07 листопада 2017, 10:17

6 листопада 2017 року слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно адвоката, який підозрюється у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190 (шахрайство вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому), ч. 2 ст. 15, ч. 3, ст. 369 (давання хабаря) КК України.

За результатами досудового розслідування стало відомо, що адвокат та його колега переконали свого клієнта у тому, що йому необхідно передати 2 тисячі доларів США службовій особі за сприятливе вирішення клопотання (скарги) щодо зняття арешту з його майна. Таким чином, правопорушник отримав від клієнта раніше обговорену суму нібито для її подальшого надання судді. 21 липня 2017 року на місці скоєння правопорушення адвоката викрили та затримали.

Варто зауважити, що під час розгляду клопотання підозрюваний неодноразово та безпідставно заявляв відвід слідчим суддям, з метою затягування справи. Суддями було виявлено, що підозрюваний зловживав правом на відвід, у зв’язку з чим його клопотання задоволенню не підлягало.

Дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження слідчий суддя ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. При цьому адвокат зобов’язується виконувати обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України.

Наразі триває досудове розслідування.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.