flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За нанесення тілесних ушкоджень журналісту особу притягнуто до кримінальної відповідальності

31 жовтня 2017, 12:41

Сьогодні, 31 жовтня 2017 року, Вінницький міський суд Вінницької області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали кримінального провадження щодо пасажира іномарки, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста).

Органами досудового слідства було встановлено, що 28.05.2016 року працівники патрульної поліції м. Вінниці зупинили автомобіль, водій якого порушив правила дорожнього руху. Крім водія у автівці знаходився пасажир. Обоє були в стані алкогольного сп`яніння. В ході перевірки документів та оформлення правопорушення до працівників поліції підійшов журналіст газети «RIA», який показав відповідне посвідчення. Він повідомив присутнім, що діє згідно з редакційним завданням, а саме здійснює моніторинг роботи патрульної поліції міста Вінниці. Журналіст спостерігав за оформленням даного правопорушення, фіксуючи дії патрульних на відеокамеру свого мобільного телефону. Пасажирові не сподобалися дії працівника редакції «RIA», у зв’язку з чим перший наніс журналісту численні удари кулаком в область грудної клітки та шиї.

У ході судового розгляду обвинувачений вини у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав та відмовився від дачі показів. Разом з тим, показання свідків та потерпілого підтвердилися і узгоджувалися між собою.

Керуючись ст. ст. 370, 371, 374 КПК України суд ухвалив визнати винним пасажира іномарки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 345-1 КК України і призначив йому покарання у виді трьох років обмеження волі.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області