flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жителя Калинівщини, підозрюваного в умисному вбивстві, взято під варту

07 липня 2017, 12:04

Вінницький міський суд Вінницької області у відкритому судовому засіданні розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно жителя Калинівського району, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого   ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

В ході розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що знайомий підозрюваного приїхав до останнього, який перебував в одному із гаражних приміщень, на автомобілі для того, щоб забрати його на роботу. Зупинившись біля вказаного гаража, водій автомобіля дізнався, що підозрюваний чекає на зустріч, аби вирішити питання щодо боргового зобов’язання.

Через деякий час до вищезгаданого гаражного приміщення зайшов чоловік, на якого чекав підозрюваний та з яким почав спілкуватися на тему боргових зобов’язань. Під час вказаного спілкування, на підґрунті раптово виниклих неприязних відносин, у підозрюваного виник злочинний умисел на позбавлення життя свого співрозмовника, шляхом його удушення. Реалізуючи свій злочинний умисел, підозрюваний взяв до рук невстановлений на даний час слідством металевий предмет, яким наніс один удар чоловіку по голові, в результаті чого останній впав на землю. Бажаючи все ж позбавити життя потерпілого, зловмисник взяв до рук мотузку та накинув її на шию потерпілого і утримував мотузку до того часу, поки останній не перестав подавати ознак життя.

Після вчинення вбивства, підозрюваний, з метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєне, з метою приховування слідів злочину та тіла потерпілого, вийшов з гаража і попросив свого знайомого, який перебував в цей час на вулиці, перенести тіло потерпілого до автомобіля та відвезти труп на один із пляжів міста Вінниці, де вони його скинули у річку Південний Буг, після чого з місця події зникли.

Керуючись чинним законодавством, слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого задовольнити та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком на 60 (шістдесят) діб з моменту затримання.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційній інстанції протягом 5 днів з дня її оголошення.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області