flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В день захисту дітей Вінницький міський суд відчинив свої двері для школярів

01 червня 2017, 15:09

Сьогодні, в Міжнародний день захисту дітей, Вінницький міський суд Вінницької області в межах заходу «День відкритих дверей» приймав гостей – учнів 8 та 10 класів Навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей №7 Вінницької міської ради.

Зустрічала гостей прес-секретар суду Ірина Лісінчук, яка розповіла про становлення Вінницького міського суду та судової системи загалом. Крім того дітей ознайомили із правилами поведінки. Після цього студенти мали змогу ознайомитись із роботою одного з найбільших міських судів України – Вінницького міського суду Вінницької області, – зсередини.

Першим кроком цього ознайомлення стало відвідування зали судового засідання, де учасникам заходу розповіли про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

Крім того, прес-секретар та головний спеціаліст відділу інформаційно-технічного забезпечення Дмитро Хоменко ознайомили студентів із системою захисту свідків і потерпілих у справах по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції.

Також школярі поспілкувались із помічником судді Анатолієм Омельчуком, який в ході своєї розмови з учнями поділився власним досвідом роботи на займаній посаді, наголошуючи на неабиякій відповідальності, яка покладена на суддів та кожного працівника апарату суду без винятків.

Після цього учасники заходу завітали до відділу прийому та реєстрації (канцелярії), де начальник відділу Мар’яна Калкутіна пояснила майбутнім правникам як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду, а також продемонструвала процес автоматичного розподілу справ.

  

По тому учні мали змогу поблукати лабіринтами архіву суду, в якому зберігається понад 1 мільйон справ. Саме тут Інна Островська ознайомила студентів зі специфікою роботи відділу, який вона очолює (відділ ведення архівних справ): повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

Наприкінці заходу школярі потрапили в судове засідання, де головуючий суддя Руслан Анатолійович Каленяк оголошував вирок чоловіку, обвинуваченому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2,3 ст. 185, ч.2 ст. 289 КК України.

По завершенню зустрічі школярі отримали інформаційні брошури Вінницького міського суду Вінницької області «Правова свідомість дитини – запорука її гарного майбутнього» і в свою чергу, разом зі своїм наставником Вінцаровським Сергієм Володимировичем, подякували організаторам за цікавий, пізнавальний, насичений захід і обіцяли обов’язково завітати зі ще одним візитом.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області